En doft av minnen

May 10, 2018

Denna ljuvliga tid på året är för mig förknippad med så många underbara minnen av bekymmersfria och lyckliga dagar. En härlig ljus vårtid innan det långa sommarlovet tog sin början. Då ängen utanför mitt barndomshem fylldes utav vitsippor som doftade svagt av vår. Jag minns hur jag plockade famnen full för att ge till min mor. Snart var det dags för både hägg och syren att börja sprida sina bedövande, parfymerade dofter. Hade man tur så väntade liljekonvaljen med sin blomning tills skolavslutningen så att man kunde pryda sin bänk med en liten doftande bukett. Så sjöng vi "Den blomstertid nu kommer" Alltid kommer denna rena, fräscha liljedoften bära mig tillbaks i minnet till våren då jag var sex år. Av min mor fick jag en liten barnparfym. En liten, liten flaska med en guldfärgad skruvkork, en etikett med en  liljekonvalj. När jag skruvade av korken till den lilla flakongen strömmade himmelsk doft ut ur den. Detta är för mig en doft av minnen. Alla vi som kan se tillbaks på livet och bli styrkta i själen av vackra minnen har verkligen något att vara tacksamma för. Goda, vackra minnen bygger styrka, men svåra, mörka minnen bryter ner. Det finns så, så många medvandrare som inte alls har haft en trygg och bekymmersfri barndom, kanske finns det inga väldoftande minnen alls. Du har gått vidare i livet, men dina steg har blivit tyngre och tyngre. Starten i livet tycks ha varit så orättvis för dig, du tänker "vad har jag att bygga vidare på" Då ska du veta att det aldrig är försent för en ny start. Att börja samla vackra minnen som får bli till en väldoft längre fram. Redan idag kan du börja med att fokusera på det som är vackert, äkta, och som ger ett välbehag till själen. Börja idag att bygga upp ett förråd av väldoftande minnen som kommer att ge dig kraft och motivation till att fördriva det som vill stjäla energin i ditt liv. Hemligheten är att stanna upp ibland. Se, dofta, fånga dagen, leva här och nu.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 12, 2019

December 8, 2018

August 18, 2018

May 10, 2018

December 30, 2017

December 10, 2017

October 14, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 Eliras Art. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon