top of page

Löfte om en strålande morgondag

Denna målning har en speciell berättelse som jag vill dela med dig. En kväll i början av mars 2021 ser vi ifrån vårt fönster hur himlen börjar att färgas. Först i ljust rosa, sen violett, lila. Färgerna blandas och blir bara starkare och starkare. Som om någon tar en stor pensel och drar över himlen. De stora alarna på vår baksida bildar med sitt grenverk svarta dramatiska konturer mot skådespelet. Till saken hör också att min älskade make gav mig tulpaner samma morgon. Vita knoppar såklart, för han vet att jag älskar vita blommor. Till min förundran får jag se hur de slår ut med strimmor av samma nyanser som den bedårande skyn. Ett tydligt tecken för mig att börja måla. Först tänkte jag mig en målning på höjden med de stora alarnas grenverk. Men som jag så ofta gör när en bakgrund börjar kännas klar, då vrider och vänder jag på målningen. I ett horisontellt läge skymtar konturer av husfasader och en mor med sina två barn. Jag vet aldrig när, men ibland blir måleriet på detta sätt. När egna ambitioner får läggas undan, hjärta och känsla får styra. Då kan det visa sig att målningen ville något annat än jag.
Comments


Utvalda inlägg
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page